Mahalli Kâtip/Sözleşmeli Sekreter Sınav Duyurusu

Taşkent Büyükelçiliği 18.08.2023

T.C. CUMHURBAŞKANLIĞI İLETİŞİM BAŞKANLIĞI Taşkent İletişim Müşavirliği Mahalli Kâtip/Sözleşmeli Sekreter Sınav Duyurusu T.C. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, Taşkent İletişim Müşavirliğinde münhal bulunan 1 (bir) adet mahalli kâtip/sözleşmeli sekreter pozisyonuna sınavla personel alınacaktır. Görev Tanımı: Müşavirliğimizde sözleşmeli olarak istihdam edilecek personel; büro işleri, Özbekçe, Rusça ve Türkçe bilgisayarlı yazışma işleri, dosyalama, arşiv, fotokopi vb. kırtasiye işleri ile amirin vereceği diğer idari işleri yapar.

I. ADAYLARDA ARANAN NİTELİKLER

1. Kamu haklarından mahrum bulunmamak,

2. Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak.

3. Askerlik durumu itibarıyla; a. Askerlikle ilgisi bulunmamak, b. Askerlik çağına gelmemiş bulunmak, c. Askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak,

4. Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek özrü veya akıl hastalığı bulunmamak. Her türlü iklim koşullarında görev yapmaya engel durumu bulunmadığını sağlık kurulu raporu ile belgelemek (Sağlık Kurulu Raporu istihdam edilecek adaylardan istenir )

5. En az ortaöğretim mezunu (lise) veya dengi yabancı öğretim kurumlarından mezun olmak, (sekreterlik okulu veya yüksekokul mezunu olmak tercih sebebidir)

6. Görev yapacağı ülkenin dilini ve Türkçeyi iyi derecede biliyor olmak.

7. Yeterli düzeyde bilgisayar bilgisine sahip olmak ve ofis programlarını iyi derecede kullanmak,

8. İlgili ülkede (Özbekistan) çalışma ve oturum iznine sahip olmak. II. BAŞVURU İÇİN ADAYLARDAN İSTENEN BELGELER

1. Başvuru Sırasında İstenen Belgeler

a. Başvuran kişinin dilekçesi (Adres bilgisi bulunacak şekilde) (Ek-1),

b. Başvuran kişiye ait fotoğraflı özgeçmiş (Ek-2),

c. Türkçe ve Özbekçe “Niyet Mektubu”

d. Ortaöğretim veya dengi yabancı öğretim kurumları, yüksekokul, lisans, yüksek lisans, doktora diploma örnekleri ve tasdikli tercümeleri,

e. Yabancı uyruklular için Türkçe veya uluslararası dillerden birisine vakıf olduğunu gösteren belge (kişisel beyan / varsa dil puanı)

f. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olanlar için bulunulan ülke dilini veya bu ülkelerde geçerli uluslararası dillerden birisini bildiğine dair belge,

g. T.C. uyruklular için nüfus cüzdanı/kimlik kartı örneği, yabancı uyruklular için kimlik kartı örneği,

h. Aile Nüfus Kayıt Örneği,

i. İki adet vesikalık fotoğraf,

j. Görev yapmasına engel bir halinin olmadığına dair yazılı beyan (Ek-3),

k. Pasaportunun aslı veya onaylı sureti ile işlem görmüş sayfalarının fotokopileri, l. İlgili ülkede çalışma ve oturum izninin olduğuna dair belge, m. Adli sicil durumu (Kişinin beyanı esas alınacaktır) (Ek-4),

n. Mecburi askerlik uygulaması bulunan ülkelerde askerlik durum bilgisi (Kişinin beyanı esas alınacaktır) (Ek-5).

2. Yazılı Sınavda İbraz Edilmesi Gerekli Belgeler a. Posta yolu ile yapılacak başvurularda gönderilen belgelerin asıllarının yazılı sınava gelirken ibraz edilmesi gerekmektedir (d, e, f, g, h, j, k, l)

3. Sözlü ve Uygulamalı Sınava Gelirken İstenen Belgeler a. Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Formu (1 adet) (Ek-6), b. Adli Sicil Kayıt Belgesi, c. Askerlik Durum Belgesi. III. SINAV Sınava girerken pasaport veya nüfus cüzdanının aslının ibraz edilmesi gerekmektedir.

1. Yazılı Yeterlilik Sınavı Yazılı yeterlilik sınavı 18.09.2023 tarihinde, T.C. Taşkent Büyükelçiliği’nde (Yahya Gulyamov sk. 87. ev Taşkent/Özbekistan) yapılacaktır. Sınav Konuları: Türkçe Kompozisyon (1 saat) Türkçeden Özbekçeye çeviri (1 saat) Özbekçeden Türkçeye çeviri (1 saat)

2. Sözlü ve Uygulamalı Sınav Yazılı yeterlilik sınavında başarılı olan adaylar 25.09.2023 tarihinde, T.C. Taşkent Büyükelçiliği’nde yapılacak sözlü ve uygulamalı sınava davet edilecektir. Sözlü Sınav Konuları: Genel Kültür, Eğitim, Türkiye ve Dünya Coğrafyası, Tarih ve Sanat Bilgisi Uygulamalı Sınav Konuları: Bilgisayar kullanımı (Office programları: Word, Excel vb.)

IV. BAŞVURU TARİHİ Başvurular en geç 04.09.2023 tarihi, mesai bitimine kadar T.C. Taşkent Büyükelçiliği adresine ulaşacak şekilde posta ile veya hafta içi her gün 09.00 ile 18.00 saatleri arasında şahsen yapılabilir. Postayla yapılan başvurularda meydana gelebilecek gecikme ve kayıplardan Müşavirliğimiz sorumlu değildir.

V. SINAV YERİ 1. Yazılı Sınav: Yahya Gulyamov sk. 87. ev Taşkent/Özbekistan 2. Sözlü ve Uygulamalı Sınav: Yahya Gulyamov sk. 87. ev Taşkent/Özbekistan Tel : +998712360370 E-posta: taskent@iletisim.gov.tr

Başvuru için: https://www.iletisim.gov.tr/turkce/duyurular/detay/mahalli-katip-sozlesmeli-sekreter-sinav-duyurusu

Atatürk

Pazartesi - Cuma

09:00 - 12.30 / 13:30 - 18.00

Konsolosluk ve vize başvuruları her gün 09:00-12:30 saatleri arasında alınmaktadır.
1.01.2022 4.01.2022 Yılbaşı Tatili
8.03.2022 Dünya Kadınlar Günü
21.03.2022 23.03.2022 Nevruz Bayramı
9.05.2022 Hatıra ve Saygı Günü
10.07.2022 11.07.2022 Kurban Bayramı
1.09.2022 2.09.2022 Bağımsızlık Günü
1.10.2022 Öğretmenler Günü
29.10.2022 Cumhuriyet Bayramı
8.12.2022 Anayasa Günü